Laserskæring

JO Plast tilbyder en bred vifte af laserskærings opgaver i plast.

Vores præcise CO2 laserskærer og graverings-software kan hurtigt konvertere jeres design til præcis det emne, I har brug for.

Laserskæring af plast

Med laserskæring kan vi levere hurtige og præcise resultater. Vi laserskærer både få emner samt større serier i akryl og andre typer af plast. Energien i en CO2-laserstråle absorberes let i de fleste plastmaterialer. Det får materialet til hurtigt at varme op og fordampe, hvilket resulterer i glatte og lige kanter med minimal varme afgivelse til resten af pladen. Med laserskæring får du derfor et præcist og ensartet resultat og millimeter-præcision – både ved meget små og store udskæringer.

Når først plastmaterialet er på plads i vores maskine, har vi mange muligheder for at skræddersy det til dit behov. Det kan fx være med lasergravering og/eller lasermarkering.

Lasergravering

​​Med lasergravering kan vi skabe strukturer og mønstre i overfladen. Vores CO2-laserstrålen begrænses, så den fjerner (graverer) materialet til en bestemt dybde. Dermed skabes et motiv i det underliggende materiales farve. Lasergraveringsprocessen kan bruges til at skabe indviklede mønstre i plastoverfladen.

Lasermarkering

Undgå klistermærker og tryk. Med lasermærkning kan vi formidle information direkte ned i dit plastikprodukt. Det kan fx være et serienummer eller jeres logo. Visse plasttyper ændrer farve eller nuance, når de udsættes for en fiber laserstråle. Når overfladens udseende ændres, uden at noget materiale fjernes, betegnes processen som lasermarkering.

Lasermarkering er ideelt til mærkning i fødevaregodkendte plastemner, da graveringen i den fødevaregodkendte plast ikke påvirker fødevaregodkendelsen.  Du kan derfor opnå præcis, fødevaregodkendt og holdbar mærkning på emner til de områder, hvor hygiejneforhold skal være i top.

Kombinerede processer

Laserskæringen, gravering og mærkningsprocesserne beskrevet ovenfor kan kombineres uden at skulle flytte eller genindstille plastmaterialet. Det betyder, at du har uanede designmuligheder. Vi rådgiver dig selvfølgelig gerne, hvis du er i tvivl om, hvordan dit design skal bygges op.

De mest velegnet materialer til CO2 laserskæring er PMMA, PETG, POM og ABS

Skal vi kontakte dig?

Vi vil altid gerne tage en uforpligtende snak omkring, hvordan vi kan hjælpe dig med netop dit projekt. Udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.