Bukning

Bukkede plastemner anvendes til en lang række produkter. Hos JO Plast tilbyder vi både varm- og kold bukning af de fleste plasttyper.

Et varmt buk

Når vi laver en varm bukning, vil det sige, at vi varmer plastikmaterialet op, inden det bukkes. Vores fleretrådes bukkemaskiner kan lave flere bøjninger ad gangen med emner på op til 2,7 meter i længden. Disse maskiner kan bukke alle typer af plast, som er 1-15 mm. tykke

Vi har forskellige størrelse af bukkemaskiner, hvilket gør vi har altid en der passer til dit behov.

Afkølning i form

Efter bukningen bliver materialet normalt fikseret i en fikstur, til det er afkølet. Efter afkølingen vil materialet holder sin form og bøjning. Den varme bukkeproces anvendes til en række forskellige typer af plast, især akryl, hvor den ofte anvendes til fremstilling af displays.

Et koldt buk

Foruden varm bukning, kan nogle termoplastiske materialer bukkes i kold tilstand.

Afhængig af tykkelsen af materialet, kan de fleste plastmaterialer bukkes i en vis grad uden negativ beskadigelse af materialet. Dette ses ofte inden for byggeriet bl.a. brugt til ovenlys.

Bukning med kantpresser

Enkelte plasttyper kan faktisk bukkes ved anvendelse af en kantpresser. Materialer som er op til 5 mm tykke er typisk lettere at bøje. PC, PE og PVC legeringer er de primære materialer, der egner sig til denne proces.

Tykkere materiale kan undertiden være bukket på en kantpresse, men det kan være nødvendigt at opvarme materialet langs bukkelinien, før bøjning, for at reducere stressfrakturer ved bøjningen.

.