Vakuumformning: en simpel og billig løsning til små og store projekter

Med Vakuumforming kan vi forme plast, så det passer lige til dit projekt. Processen er enkel; en plastplade opvarmes til en formningstemperatur, hvorefter pladen suges mod formen ved at påføre et vakuum mellem formoverfladen og plastplade.

Vakuumformning til små og middelstore serier

Vakuumformning er en velegnet metode til små og middelstore serier af flere grunde:

  • Formene er billige at fabrikere ift. sprøjtestøbeværktøjer.
  • Vakuumformning har en meget kort gennemløbstid og lav projektomkostning,
  • Stor frihed til design.

Mange tilpasningsmuligheder

Vakuumformning er også egnet til store emner, som er vanskelige eller umulige at sprøjtestøbe på grund af størrelse. Derudover er det velegnet til prototyper eller emner hvor der foretages mange ændringer. Med Vakuumformning får du nemlig en lang række muligheder:

  • Små detaljer kan tilføjes
  • Plastplader fås med en lang række af farver, mønstre, teksturer og finish.

Ved brug af vakuumforming kan vi derfor levere emner, der er: brandhæmmende, elektrisk ledende, kemikalieresistente, kuldebestandige eller slagfaste. Kort sagt, vi kan lave lige den støbning, som du har brug for.

Vakuumformning af plast. JO Plast

Eksempler på vakuumforming

Vakuumformede produkter kan eksempelvis være montrer, motorafskærmninger eller afskærmninger til institutionsinventar, det være sig specialinventar efter opmåling eller standardløsninger.

Maskiner til enhver vakuumformning

Vi har maskiner, der kan producere emner op til 1.400 mm x 1.200 mm med 600 mm højde, i materialer op til 10 mm i tykkelse. Vi har en stor erfaring i vakuumformning af mange forskellige materialer, herunder ABS, ACAP ABS, PC, PETG, PP, HDPE, Akryl.

Efter vakuumformning udføres efterbearbejdning på CNC bearbejdningscenter. Dette kan vi gøre med høj præcision, på både 3- og 5-aksede maskiner.

Skal vi kontakte dig?

Vi tager altid gerne en uforpligtende snak om dit formningsprojekt. Du er velkommen til at udfylde vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os direkte på tlf: 86 25 46 00 eller ved at sende en mail til joplast@joplast.dk.