PETG – Polyethylenterephthalat Glycol

PETG er et amorft termoplast med en stor overfladehårdhed.

PETG’s kvalitet

PETG er et amorft termoplast materiale. Det er Polyester (PET) med Glycol (heraf navnet PETG). Glycolen gør, at materialet er mere bøjeligt og dermed bedre egnet til formede emner. Det er et slagfast materiale med høj transparens og stor overflade hårdhed. Plasttypen har optiske egenskaber, som næsten er svarende til Akryl (PMMA).

Denne plasttype har en stor overfladehårdhed og en stor slagstyrke. Det anvendes derfor i produktioner, hvor der er krav om et materiale med høj transparens og holdbarhed.

Dette plastmateriale har en god kemikalieresistens, men angribes af stærke opløsningsmidler, og koncentrerede syrer og baser. Det bliver kraftigt angrebet af UV – stråler, men kan leveres i UV – stabiliseret kvalitet. Man bør være opmærksom på, at denne type plast angribes af varmt vand og damp.

Forarbejdningsmuligheder

PETG kan sprøjtestøbes, ekstruderes og termoformes. Materialet kan desuden nemt forarbejdes ved spåntagning. Derudover kan det limes, svejses og bukkes i nogle tilfælde.

Materialet er transparent i natur.

Anvendelse af materialet

Anvendes blandt andet til displays, beholdere til fødevarer, afskærmning med mere.

Pga. sin høje kemikalieresistens anvendes materialet ofte i miljøer, hvor der ofte skal desinficeres, som f.eks. i medicinalbranchen.

PETG kan være fødevaregodkendt, og produkter i denne plasttype kan derfor i nogle tilfælde komme i direkte kontakt med fødevarer.