PVC – Polyvinylchlorid.

er et amorft plastmateriale.

 

KVALITETER:

PVC er som udgangspunkt et hårdt, stærkt og stift materiale, med gode optiske egenskaber. PVC kan dog blødgøres ved tilsætning, og bruges når der er behov for et fleksibelt, blødt materiale med stor styrke og behov for stor brandbestandighed.

PVC er det tredje mest anvendte plasttype på verdensplan.

PVC i hård form kan forarbejdes på mange måder. Der kan nævnes sprøjtestøbning, termoformning og ekstrudering. Derudover egner det sig glimrende til spåntagning, herunder drejning, fræsning, boring, savning og høvling. Det kan limes, svejses og overfladebehandles, med for eksempel tryk eller lakering. Kan også både varm- og koldbukkes.

PVC har en ringe varme- og vejrbestandighed.  Det har dog stor forenelighed ved diverse additiver, så den ringe varme- og vejrbestandighed kan øges. Opskummet PVC er for eksempel stabiliseret, og egnet til udendørs brug. Opskummet PVC er desuden meget bearbejdnings- og montagevenligt. PVC er meget kuldeskør, men enkelte modificerede typer kan tåle frost.

PVC i natur er transparent, men kan fås i et væld af farver. Opskummede PVC plader fås med forskellig overfladeglans.

ANVENDELSE:

PVC kan fås i mange modifikationer, og har derfor mange anvendelsesmuligheder. Der kan nævnes nedløbsrør, afløbssystemer, vinduesrammer, kabelbakker. Opskummet PVC egner sig blandt andet glimrende til skilte.