PVC – Polyvinylchlorid.

er et amorft plastmateriale.

 

KVALITETER:

PVC er som udgangspunkt et hårdt, stærkt og stift materiale, med gode optiske egenskaber. PVC kan dog blødgøres ved tilsætning, og bruges når der er behov for et fleksibelt, blødt materiale med stor styrke og behov for stor brandbestandighed.

PVC er det tredje mest anvendte plasttype på verdensplan.

PVC i hård form kan forarbejdes på mange måder. Der kan nævnes sprøjtestøbning, termoformning og ekstrudering. Derudover egner det sig glimrende til spåntagning, herunder drejning, fræsning, boring, savning og høvling. Det kan limes, svejses og overfladebehandles, med for eksempel tryk eller lakering. Kan også både varm- og koldbukkes.

PVC har en ringe varme- og vejrbestandighed.  Det har dog stor forenelighed ved diverse additiver, så den ringe varme- og vejrbestandighed kan øges.

PVC i natur er transparent, men kan fås i et væld af farver.

Opskummet PVC:

Opskummet PVC er meget bearbejdnings og montagevenligt og fås med forskellig overfladeglans.

Opskummet PVC er et godt alternativ til MDF, kan anvendes såvel indendørs som udendørs, er UV-stabiliserede, hvilket sikrer mange års holdbarhed.

JO Plast fremstiller mange forskellige produkter i opskummet PVC, det være sig lige fra reoler i børnehaver, emhætte kasser, bogreoler, messeindretning osv.