PS – Polystyren.

PS er et amorft termoplast.

KVALITETER:

PS er et styrenbaseret termoplast som er i familie med ABS. PS er, sammen med PP og PP, et af de plastmaterialer vi alle på en eller anden måde er i kontakt med i hverdagen. Materialet er relativt billigt, og udgør ca. 10 % af det samlede danske plastforbrug. PS kan blive til flamingo, legetøj, engangskrus, alt afhængig af hvilken type der er tale om.

PS er et hårdt, stift, transparent materiale, med optiske egenskaber der minder om PMMA. PS har gode formningsegenskaber, og er modstandsdygtig over for mange syrer og baser. PS er et forholdsvist skørt materiale, men ved iblanding af gummi forbedres sejheden og brudstyrken. PS er desuden resistent over for mange syrer og baser, men bør anvendes med forsigtighed over for opløsningsmidler. PS nedbrydes af UV -stråler, men der findes vejrbestandige typer.

PS kan ekstruderes, termoformes og sprøjtestøbes. Desuden kan det bearbejdes ved spåntagning med forholdsregler, da materialet er ret sprødt. Det kan limes, svejses og overfladebehandles.

PS i naturform er transparent, men kan indfarves i mange farver.  PS indgår tit i blandingsmaterialer med andre termoplast, og i disse tilfælde kan man komme frem til særdeles gode løsninger med smuk overfladefinish og gode mekaniske egenskaber.

ANVENDELSE:

PS anvendes blandt andet til skilte, emballage, husholdningsartikler, skærme, legetøj og engangsbægre.